NIEUWIGHEDEN

Beste bezoekers van onze website,

Stilaan loopt het wel heel bijzondere jaar 2020 ten einde. Een jaar om nooit meer te vergeten. Het zijn voor iedereen bijzondere omstandigheden.  

Het coronavirus zorgt nog steeds voor veel miserie, vooral menselijk leed en drama in de zorgsector.

De eerste coronagolf veroorzaakte voor veel mensen problemen op lichamelijk en geestelijk vlak. Het bracht velen ook sociale en economische schade toe.

Intussen zitten we in een tweede golf die de problemen nog verergerde.

Nu zorgen betere cijfers ervoor dat politici weer aan het versoepelen zijn. En dat is te begrijpen…. Een tweede volledige sluiting zou voor velen het einde zijn. Nu al werden velen genoodzaakt hun zaak of winkel stop te zetten of op economische werkloosheid te gaan. Tegen hun wil dienden bedrijfsleiders zelfs medewerkers te ontslaan. Ook voor de culturele sector en de amusementssector zijn de gevolgen heel groot.

Toch heb ik een gevoel van ‘het blijft stappen op een slappe koord’. Zullen we hierdoor niet afstevenen op een derde golf. De golf te veel?

Ook voor het MS Huis heeft de corona grote gevolgen. Niet alleen financieel, maar vooral ook voor wat haar kernopdracht is: MS patiënten bij elkaar houden. Er werden heel wat inspanningen geleverd om contact te houden via telefoon of mail. Ook konden wij dankzij Albert Heijn aan patiënten en vrijwilligers een geschenk-box met vooral voedingsmiddelen overhandigen ter waarde van € 50. (Even ter zijde: de Running Ladies zorgden ook voor een mooi bedrag. Kijk hiervoor naar het luik ‘sponsors’ op onze website).

Na het ontbijtbuffet, de traditionele opener van een nieuw werkjaar, konden we welgeteld 1 activiteit laten doorgaan in het MS Huis. Dit was in september en onder strikte voorwaarden. Dit was echter buiten onze wil om.

Laat ons hopen dat we in de loop van 2021 terug volop van het familiale en sociale leven zullen kunnen genieten. Nu blijkt al dat het niet voor de eerste maanden van 2021 zal zijn. Laat ons mikken op het tweede kwartaal van 2021 voor de heropstart. Wij zien er echt naar uit jullie allen terug te zien. Velen komen al heel lang en zullen dit ongetwijfeld blijven doen. Daar zijn wij echt van overtuigd. 2020 stond ook in het teken van een aantal nieuwe leden. Het gaat vooral om deze mensen. Die moeten we weer meekrijgen in ons verhaal. Daarvoor hebben we ook jullie nodig.

Stimuleer elkaar, maar vooral ook ‘hou het nog even vol’, ‘hou het gezond’,… Er komen betere tijden.

Stefaan Acke