2020 – 2° kwartaal

Beste MS-patiënt, beste bezoeker van onze website

Bij elk van ons gaan onze emoties momenteel vele richtingen uit. Zijn we nu MS-patiënt, sympathisant van het MS Huis of gewoon lezer, zorgverlener, vrijwilliger… allen zitten we in een situatie die we moeilijk kunnen vatten. We begrijpen ergens wel dat dergelijke maatregelen van afzondering – in deze coronatijden – absoluut noodzakelijk zijn, maar anderzijds komt ieder van ons tot het besef dat we nu eigenlijk ook in een eenzame periode vertoeven. Hoe beleeft ieder van ons het niet zien van familie en vrienden? 

Hoe kunnen we deze vergaande maatregelen van de overheid met betrekking tot isolatie aanvaarden als een bezoekje van familie of vrienden onze enige houvast is? Hoe ‘alleen’ voelen sommigen onder ons zich nu, als ook het verenigingsleven stilvalt… Als het MS Huis zijn deuren niet meer mag openen? Hoogstwaarschijnlijk is ieder van ons daarom momenteel wat verdrietig.

In deze tijden verschijnen ook boodschappen van hoop. Van Mevrouw Annie Vandewalle kregen we volgende tekst toegestuurd:

 

Voor jou: om de moed er in te houden,

om voorzichtig te zijn,

om te proberen niet ziek te worden,

om de afzondering te kunnen dragen,

om toch vriendelijk te kijken,

om geduld te hebben

om ondanks alles optimist te blijven,

om te helpen waar het kan- zonder echt letterlijk

een handje toe te steken.

Aan alles komt een einde…

Het kan alleen maar beter gaan!