2020 – 3° kwartaal

“Wanneer gaan we weer naar het normaal?”

Ik denk dat ik voor iedereen mag spreken en stellen dat het normaal er misschien nooit meer komt. We zijn nog niet bekomen van de eerste coronagolf en er is al sprake van een tweede.

Ieder van ons ervaart nu ook ongetwijfeld psychologische druk. Druk die er vast en zeker is omwille van een toekomst die onzeker is. Voor personen met MS is dit niet nieuw maar voor anderen komt nu ook de gedachte: “Wat gaat Covid-19 nog allemaal met ieder van ons doen?”

Corona heeft ook voor de werking van het MS Huis Menen grote gevolgen. “Handen wassen”, “social distancing”, “mondmaskers”, … dit kan nog allemaal. Het is vooral de ‘lockdown’ die zware repercussies had en nog altijd op éen of andere manier heeft. Het gevolg hiervan laat zich nog altijd gevoelen. Afgelasting van alle geplande activiteiten: de maandelijkse breinamiddagen, de geplande brainstorming met betrekking tot nieuw te organiseren activiteiten, de gespreksavond door “De Brug”, de daguitstap met de Kiwanis, … Al deze mooie initiatieven zagen we al aan onze neus voorbijgaan.

Een ander effect van de corona is het instorten van giften, het niet kunnen doorgaan van activiteiten die wat geld in het laatje brachten of zouden brengen. We hadden al onze hoop gevestigd op het genereren van gelden via deelname aan “De Warmste Week”. De organisatoren van de Warmste Week hebben echter beslist dit jaar niet meer in te zetten op allerhande plaatselijke initiatieven van Vzw’s maar iets te organiseren in de zin van “Allen tegen corona”. Ook dit plan gaat dus niet door.

We varen momenteel dus wat in woelige wateren. Toch is het de bedoeling de werking stilletjes aan weer wat op te starten. Gezien wij gehuisvest zijn in het LDC Allegro, zijn we echter verplicht de maatregelen te blijven opvolgen die zij ons opleggen. Die zijn echter nog niet veel versoepeld. Momenteel kan enkel een gesprek met coördinator “Marleen” en dit op maandagvoormiddag en na afspraak.

We hopen in september hiertoe een aanzet te nemen, onder de vorm van een gezellig samenzijn onder strikte voorwaarden. Dit zal ieder van ons goed doen. Regelmatig werd door Marleen telefonisch contact opgenomen in een 1-1 gesprek, maar nu willen we de veelbesproken bubbel wat vergroten. Maar nogmaals als het kan en mag en volgens de te volgen richtlijnen. U verneemt er binnenkort meer over.

Stefaan Acke