2020 – 4° kwartaal

Stilaan loopt het wel heel bijzondere jaar 2020 ten einde. Een jaar om nooit meer te vergeten.

Het zijn voor iedereen buitengewone omstandigheden.

Het coronavirus zorgt nog steeds voor veel miserie, vooral menselijk leed en drama’s in de zorgsector. 

De eerste coronagolf veroorzaakte voor veel mensen problemen op lichamelijk en geestelijk vlak. Het bracht velen ook sociale en economische schade toe.

Intussen zitten we in een tweede golf die de problemen in het begin nog verergerde.

Een dikke 2 maanden later zorgen betere cijfers ervoor dat politici weer aan het versoepelen zijn. En dat is te begrijpen… Een tweede volledige sluiting zou voor velen het einde zijn. Nu al werden velen genoodzaakt hun zaak of winkel stop te zetten of op economische werkloosheid te gaan. Tegen hun wil dienden sommigen zelfs medewerkers te ontslaan. Ook voor de culturele sector en de amusementssector zijn de gevolgen heel groot.

Toch heb ik een gevoel van ‘het blijft stappen op een slappe koord’. Zullen we hierdoor niet afstevenen op een derde golf. De golf te veel?

Ook voor het MS Huis heeft de corona grote gevolgen. Niet alleen financieel, maar vooral ook voor wat haar kernopdracht is, MS-patiënten bij elkaar houden. Er werden heel wat inspanningen geleverd om contact te houden via telefoon of mail. Ook konden wij dankzij Albert Heijn aan de patiënten en vrijwilligers een geschenk-box overhandigen ter waarde van € 50. Een heel mooi gebaar. Het rondrijden met boxen was een groot werk maar fijn om te doen in barre coronatijden om te tonen dat we jullie niet vergeten zijn.  

Terugblikkend op 2020… Na het ontbijtbuffet, de traditionele opener van een nieuw werkjaar, konden we welgeteld nog 1 activiteit laten doorgaan in het MS Huis. In september was dit en onder strikte voorwaarden. Dit was echter buiten onze wil om.  

Laat ons hopen dat we in de loop van 2021 terug volop van het familiale en sociale leven kunnen genieten.

Nu blijkt reeds dat het nog niet voor de eerste maanden van 2021 zal zijn.

Laat ons mikken op het tweede kwartaal van 2021. We zien er echt naar uit jullie allen terug te zien. Velen komen al heel lang en gaan dat ongetwijfeld blijven doen. Daar zijn we van overtuigd. Maar 2020 was toch vreemd genoeg ook een jaar waar we een aantal nieuwe bezoekers mochten begroeten (in bureel MS Huis achter plexiglas weliswaar). Die moeten we nu weer meekrijgen in ons verhaal. Daarvoor hebben we jullie nodig.

We gaan er weer tegenaan. Stimuleer elkaar – om terug als voorheen – deel te nemen aan de komende activiteiten. Hou vooral de website in het oog. Daar zullen jullie zeker op de hoogte gebracht worden van de herstart. We hopen april 2021. Wij duim alvast, jullie ook? 

Stefaan Acke