2021 – 3° kwartaal

                                                                                              

22 juli 2021

Na heel lang zonder activiteiten – omwille van corona –  kon eindelijk een nieuwe activiteit plaatsvinden. Het was voor heel wat mensen onder ons een blij weerzien. We kozen voor een buiten locatie waar de nog geldende corona maatregelen correct konden worden nageleefd. Al of niet vertrekkend vanuit het MS Huis was onze bestemming CHICOBAR Leiestraat Wervik. Daar konden we genieten van een lekkere ijs of pannenkoek. Voor een impressie verwijs ik graag door naar “foto’s activiteiten”.

Rechtzetting: de breinamiddagen zullen niet herstarten – zoals oorspronkelijk gezegd – op de eerste maandag van september 2021 maar pas in 2022. Wanneer precies dan wel, daar zal later nog over gecommuniceerd worden. 

25 augustus 2021

Jullie begeleiding is vooral ‘onze’ zorg. Daarom graag volgende mededeling. Af en toe volgt Marleen een vorming om jullie allen nog beter te kunnen bijstaan. Op 21 oktober organiseert Sanofi Genzyme voor de vijfde keer een symposium. Deze keer zijn de centrale thema’s “patiënt empowerment” en “coping” of hoe kunnen we omgaan met een chronische ziekte als MS. Tevens wil ik hier een warme oproep doen om ook eens volgende website te bezoeken www.MS-Mindset.be maar vergeet dan zeker niet naar de onze terug te keren.

15 september 2021

Beste lezer,

Corona heeft ons nu al anderhalf jaar in zijn greep. We mogen echter stilaan hoopvol uitzien naar een betere toekomst. Vooral Vlaanderen deed zijn best. We hebben de kaap van 90 % gevaccineerde personen bereikt en dit in bijna alle leeftijdscategorieën. Daarmee staat Vlaanderen aan de wereldtop. In deze hele coronaperiode hebben we geprobeerd jullie allen op de hoogte te houden van wat kon en niet kon (website: rubriek CORONAVIRUS). We waren voor een groot stuk afhankelijk van de maatregelen die lokale dienstencentra dienden te volgen omdat het MS Huis Menen nu één-maal ook daar gevestigd is.

Medio juli was er dat fijne weerzien in de Chicobar Wervik. Gezien het een weekdag betrof, kon niet iedereen aanwezig zijn. De geplande activiteit van zaterdag 28 augustus viel letterlijk en figuurlijk in het water door het slechte weer. Gelukkig was er afgelopen zondag 12 september de bijeenkomst georganiseerd door de Kiwanis Wervik-Menen. In de Kasteelhoeve te Rekkem nodigden ze alle MS patiënten en hun begeleiders (in de meeste gevallen was dit de partner) uit voor een heerlijke maaltijd. (Het was m.a.w. geen activiteit voor de vrijwilligers van het MS Huis). Er werd ook een korte wandeling gemaakt. Toevallig viel deze activiteit samen met “open monumenten dag”. Een gids gaf uitleg over de rijke geschiedenis van onze gastheer voor vandaag ‘De Kasteelhoeve Rekkem’, een beschermd monument.

Norbert Deprez, lid van Kiwanis, deed ook zijn duit in het zakje. Je merkt dat deze man geobsedeerd is door geschiedenis. Begeesterd had hij het over het ontstaan van Rekkem en zijn bezienswaardigheden; de bouwstijl van de nabijgelegen kerk. Maar wist je dat een ander lid van Kiwanis Dhr. Degroote Willy kunstenaar is? Eén van zijn werken bevindt zich nabij de Kasteelhoeve. Over dit en vele van zijn andere werken gaf hij een geanimeerde uitleg. Door de grappige wijze waarop hij het bracht, hing elkeen aan zijn lippen. Ook Philippe Guilbert – dienstdoend voorzitter – nam het woord. Hij benadrukte zijn sympathie voor het MS Huis Menen en coördinator Marleen. Hij gaf ook mee op welke manier zij deze dag gefinancierd hadden. Verder beloofde hij in de toekomst voor verdere steun te zorgen; dit ook voor de MS Liga Wervik waarmee voor ons feitelijk alles begon. Dankzij Daniël Deleu werden wij mee in dit bad ondergedompeld en dit al 5 jaar lang. Door corona werd de jaarlijkse busreis vervangen door dit initiatief. Maar iedereen genoot met volle teugen. Wil je hiervan een aantal sfeerbeelden zien, kijk dan snel naar “Foto’s activiteiten” / Dag georganiseerd door Kiwanis.

Stefaan Acke