2021 – 4° kwartaal

                                                                                                                                             

19 oktober 2021

Op zaterdag 16 oktober ging voor het eerst terug een grote activiteit door in het MS Huis. Corona indachtig werd nog enige zekerheid ingebouwd. 

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde namiddag. In het verleden werden al sommige activiteiten georganiseerd en geleid door een MS-patiënt(e). Dit was deze keer ook het geval. Annemarie bracht zoon Jan mee met zijn vriendin Debby. Thema van de namiddag was “lekkere en gezonde gerechtjes” bereiden als ontbijt en tussendoortjes.

Het was dan ook vooral een ‘doe’-namiddag. Heel wat recepten passeerden de revue: confituur zonder suiker, yoghurt-appelpasta, avocado- yoghurtpasta, geitenkaasspread met avocado en blauwe bes of boterham met plattekaas, bosbessen en banaan. Als dessert maakten we pannenkoeken van ei, banaan-ei-pannenkoekjes, havermoutpannenkoeken en pannenkoeken met appel. 

Ook ‘granola’ wordt vaak gegeten als ontbijt in plaats van cornflakes. Granola kwam dan ook voor in verschillende gerechtjes: granola met pindanoten of amandels, yoghurtparfait met granola.

‘Quinoa’ kwam ook aan bod onder de vorm van koekjes en zoete ontbijtquinoa uit de oven. Ook bereidden we tussendoortjes op basis van havermout: pap, koekjes en muffin met appel en walnoot. Wist je dat ook havermout gebruikt wordt in een smoothie? Tenslotte kwamen er ook nog voor: energieballetjes (dadels), wortelcake, vanillepudding met frambozen, broccolikoekjes, bananenbrood en ontbijtpizza met bacon en ei.

In kleine groepjes werden enkele van deze gerechtjes uitgeprobeerd. Om iedereen de mogelijkheid te geven thuis iets klaar te maken, werden handige mapjes gemaakt. Daarin vindt iedereen per gerecht de ingrediënten en bereidingswijze terug.

Kortom letterlijk en figuurlijk een namiddag om (van) te smullen. In naam van alle aanwezigen een oprechte dank-je-wel aan Annemarie, Jan en Debby. Vandaag werd wéér eens bewezen dat MS geen belemmering hoeft te zijn om iets te organiseren, te leiden of anderen een prettige namiddag te bezorgen. Bedankt Annemarie. 

 

16 november 2021

De maanden november en december stonden vooral in het teken van de verkoop van bierpakketten samen met KIWANIS Wervik Tabaksstreek. Deze verkoop is inmiddels afgesloten en was een enorm succes. Ongeveer 120 pakketten werden aan de man gebracht door leden van de “werkgroep sponsoring” en leden van de Raad van Bestuur. Je vindt hiervan meer details onder “sponsors” KIWANIS.

Bierpakket

Bierpakket 2    

Stefaan Acke