2022 – 1° kwartaal

          

10 januari 2022

Dag iedereen,

In naam van de Raad van Bestuur wensen we iedereen een zalig en vooral gezond 2022.

Het moet niet gezegd dat corona nu al meer dan anderhalf jaar ons leven beheerst. Dit heeft ook voor onze vereniging een heel grote impact. Onze activiteiten in het laatste anderhalf jaar kunnen we op 1 hand tellen. Ook het Kerstfeest 2021 kon om deze reden niet doorgaan. Ook het jaarlijks Nieuwjaarsontbijtbuffet gaat niet door. Om jullie ervan te overtuigen dat we jullie niet waren vergeten, boden wij de regelmatige bezoekers van het MS-Huis een attentie aan. Uit naam van het Bestuur danken wij diegenen die ervoor hebben gezorgd dat deze pakjes jullie bereikten: Marleen, Bert, Kathy en Marnix, Henriette en Mieke en Marnix. Samen met jullie hopen wij spoedig onze werking verder te zetten. 

                

 

Het jaar 2021 hebben we onverwacht op een fantastische manier kunnen afsluiten. Totaal onverwacht hebben een aantal initiatieven ervoor gezorgd dat het voortbestaan van het MS-Huis niet in het gedrang komt.

Er was de verkoop van geurkaarsjes (287 €), de verkoop van sleutelhangers door de familie Vanpraet (665 €) en de schenking van de firma Galloo (5000 €). Gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte kan het niet mooier verwoorden: “Met die gift willen we verenigingen helpen om de verloren inkomsten van allerhande acties die tijdens deze coronapandemie niet konden plaatsvinden, te compenseren. (…) We vinden trouwens als Meense onderneming dat het onze plicht is sociale doelen uit de omgeving een duwtje in de rug te geven. Het speelt ook mee dat we in het MS-Huis een bron van enthousiasme en inzet zien van Marleen en bij uitbreiding van alle vrijwilligers.”

Ook de verkoop van bieren – een initiatief van Kiwanis Wervik – waar het MS-Huis in participeerde, werd een overweldigend succes. Volgende zaterdag 15 januari weten we wat deze actie ons opbracht. Om 11 uur wordt een persmoment voorzien voor allen die hebben meegewerkt aan deze verkoop, dit in aanwezigheid van enkele leden van Kiwanis Wervik tabaksstreek. 

Hoe een heel vervelend en rot jaar toch op een mooie manier kan eindigen…

Wenst u meer te lezen over de persconferentie van zaterdag 15 januari, kijk dan onder de rubriek ‘SPONSORS’ meer bepaald Sponsoring KIWANIS”. 

 

Volgende activiteit kondigt zich aan:

Op zaterdag 19 maart 2022 vindt de “Roze klaverblad loop” plaats ten voordele van de VZW MS-Huis Menen – Samen voor MS. Dit is een loop- of wandeltocht die je alleen kunt doen of samen met familie, vrienden, kennissen. Voor meer details verwijs ik graag naar de kalender.

Hierdoor vindt u meer info over de “Running Ladies” en hun drijfveer. Artikel uit “Waarheen” Wervik-Geluwe.

Klaverbladloop 1

Klaverbladloop 2

Klaverbladloop 3

Klaverbladloop 4 

Stefaan Acke