2022 – 2de kwartaal

Beste lezers of toevallige bezoekers van deze website,

Het is al een poos geleden dat we nog eens met wat nieuws naar buiten zijn gekomen. Dit betekent geenszins dat wij op onze lauweren zijn gaan rusten. 

De overgang van 2021 naar 2022 stond vooral in het teken van fondsenwerving, om het verdere bestaan van onze VZW – omwille van corona – niet in het gedrang te brengen. We zijn daar zeer goed in gelukt en dit vooral door de grote financiële steun van de firma “GALLOO Menen” en ” KIWANIS Wervik Tabaksstreek”. Er waren ook tal van privé-initiatieven die je ongetwijfeld op deze website hebt zien passeren. Totaal onverwacht kregen we dan ook nog het bericht van de “RUNNING LADIES GELUWE” dat ze onze vereniging hadden gekozen als goed doel. Een heel mooie start als aanvang voor het nieuwe werkjaar 2022.

Intussen hebben we ons wat kunnen laten ontroeren door het ontwaken van de natuur, vol beloftes van planten en bomen. Over sneeuwklokjes en krokussen heen, zagen we plots de narcissen ons begroeten. En nu maakt de lente stilaan plaats voor de zomer.

Elke dag hopen we nu dat corona een momentum zal zijn waar we nu nog even met angst op gaan terugkijken. Ik verwijderde het thema ‘coronavirus’ intussen van onze website in de hoop dat het vervaagt tot een voetnoot in onze dagdagelijkse werking. Een werking – daar moeten we eerlijk over zijn – die door die 2 corona jaren, een nieuwe boost nodig heeft. De trekkers van vroeger zijn er op vandaag gelukkig nog, maar er zijn er toch een aantal afgehaakt en die willen we graag terugwinnen.

De werkgroep “activiteiten” kwam reeds samen en stelde een mooi programma op voor 2022. Dit vind je terug onder “kalender”. We hopen jullie op één van deze activiteiten terug te zien.

Intussen wordt geprobeerd om de website wat up to date te houden. Voor de activiteit van april nodigden we Mevrouw D’Huyvetter Dorine uit. Daar we niet de pretentie hebben te beweren dat je op onze website interessante zaken zult terugvinden over de aandoening MS zelf, vind je de verwijzing naar de website www.ms-mindset.be   Daar vind je ongetwijfeld heel wat nuttige info. Dit hebben we nooit tot doel gehad met deze website. Wij willen met onze website vooral aantonen wat je van de VZW MS-Huis Menen – Samen voor MS ‘wel’ kunt verwachten en waarin wij ons onderscheiden van bijvoorbeeld de MS-liga! 

Heel actueel is ook de toetreding van een nieuw lid in de Raad van Bestuur, Mevrouw Tine Lauwers, van de AUTOGROEP Servayge, Bruggestraat te Menen. 

Zie zo, dit weet je intussen weer.

Indien er zaken zijn die jullie interesseren en waarvan jullie denken dat ze wel een plaats zouden hebben op onze website, laat het gerust weten via het contactformulier. 

Heel belangrijk om melden is tenslotte ook dat, in het kader van de GDPR, van jullie wordt verwacht dat je ons meedeelt wanneer je niet in tekst of foto op de website wenst te staan. Daar kunnen wij dan zeker en vast rekening mee houden. 

Bedankt alvast voor het bezoeken van onze website en spoor ook anderen aan dit geregeld te doen. Een mooi rapport op “Google Analytics” is ook voor mij eens leuk.

Stefaan Acke