Bedelbrief

Wachten, uitkijken naar, hopen op, ….

Beste bezoeker van onze website,

Deze zomer, met vrienden genietend van een terrasje, sta ik perplex bij het verhaal van mijn tafelgenoot. Zijn zoon, briljant student, intussen afgestudeerd en een heel mooie job, wordt totaal onverwacht ziek. Na een lange lijdensweg zonder eind, valt het verdict. Zijn zoon krijgt de boodschap dat hij MS heeft, Multiple Sclerose.  Het wordt plots heel stil aan de tafel. Ook ik krijg het koud en ontsteld luister ik verder naar het verhaal. Het blijft dagen, weken door mijn hoofd spoken. Hoe kan ik mijn vriend helpen?

In 2009 werd op vraag van Dokter Rob Medaer uit Hasselt door Marleen Deruytere een afdeling opgericht van de vzw Lidwina Hasselt. Na 10 jaar werking onder de vleugels van Lidwina werd het MS Huis Menen – Samen voor MS een zelfstandige vzw. De VZW heeft zich van bij de start tot doel gesteld actief steun en begeleiding te bieden aan personen die recent of reeds een langere tijd door deze ziekte getroffen zijn. Met dit project hoopt het MS Huis Menen aan vroeg-begeleiding of ondersteunende begeleiding te doen, zowel voor de personen met MS, maar ook voor hun omgeving.

Een dergelijk project kan echter alleen blijven bestaan als de VZW hiervoor voldoende bestaansmiddelen kan verwerven. Aangezien de VZW MS Huis Menen geen subsidies krijgt van de overheid, moeten wij voortdurend op zoek gaan naar middelen om dit project in de toekomst verder te kunnen zetten.  Vandaar dat wij graag een beroep willen doen op uw steun en medewerking bij de verdere uitbouw van dit project.

Misschien uitzichtloos, maar weet, elk mooi gebaar geeft deze mensen hoop. Minieme details maken het leven van elke dag draaglijk voor bovenstaand gezin en dat van 10.000 anderen in ons land, getroffen door MS. Zij zoeken en hopen, relativeren en wachten op of kijken uit naar nieuwe ontdekkingen in de medische wereld, betere resultaten van steeds nieuwere therapieën.

Het MS Huis Menen heeft niet tot doel deze ontdekkingen te doen. Daarvoor heeft ze niet de know-how. Haar opdracht bestaat vooral uit individuele begeleiding en ondersteuning. Het MS Huis Menen wil vooral een plaats zijn waar personen met MS elkaar kunnen ontmoeten; een plaats zijn waar men samen activiteiten kan doen, kortom een huis waar lotgenoten ervaringen met elkaar kunnen delen en gezellige momenten kunnen worden beleefd.

Maar ook hiervoor is geld nodig: een hobbynamiddag, gezellig samen zijn, een spreker, …

We wachten, kijken dankbaar uit naar uw financiële bijdrage. Ook u kan de  MS Huis Menen steunen via rekeningnummer BE10 7360 5537 1304