Het MS-Huis Menen wordt een zelfstandige VZW

 

Persnota MS-Huis Menen vzw.

Na 10 jaar werking onder de vleugels van vzw. Lidwina wordt het MS-Huis Menen – Samen voor MS een zelfstandige vzw. (Staatsblad: 27/09/2018)

In 2009 werd, op vraag van Dokter Rob Medaer uit Hasselt door Marleen Deruytere uit Menen een afdeling opgericht van de vzw Lidwina Hasselt. Het doel van de vzw. Lidwina was het oprichten en beheren van instellingen en voorzieningen die alle aspecten van Multiple Sclerose, zowel medische, sociale als psychologische bestuderen en verhelpen. Meer in het bijzonder zal de vereniging een centrum oprichten waar personen met Multiple Sclerose en andere belangstellenden informatie en hulp kunnen krijgen in verband met specifieke moeilijkheden bij MS.

Van bij de opstart van het MS-Huis Menen zette Marleen, zelf MS-patiënte maar ook verpleegkundige van opleiding, de deur open voor iedereen met Multiple Sclerose en hun omgeving maar ook voor iedereen, die op zoek was naar meer kennis en informatie over de ziekte.

Marleen startte op met enkele patiënten en veel vragen – hoe patiënten bereiken – hoe huisartsen, verpleegkundigen, ziekenhuizen bereiken – hoe fondsen werven. Maar de mond aan mond deed wonderen en na 10 jaar heeft het MS-Huis Menen een kleine honderd MS-patiënten, die samen met hun partners en familie betrokken worden in de werking en informatiedoorstroming. Daarnaast is er ook een mooie groep vrijwilligers actief.

Het MS-Huis Menen heeft altijd de psychologische ondersteuning van patiënten en partners heel hoog in haar werking gesteld omdat er werd vastgesteld dat vereenzaming een groot probleem is. Daartoe zijn er op regelmatige basis activiteiten, van koffieklets en hobbynamiddagen tot wetenschappelijke infovergaderingen.

Na 10 jaar werking is het MS-Huis Menen een gevestigde waarde geworden in Menen en omgeving. Het werd dan ook tijd om op eigen benen te staan, maar dit in goede samenwerking met Lidwina vzw en de andere actoren in het werkveld, die bezig zijn met Multiple Sclerose.

 

Adres:        MS-Huis Menen Samen voor MS

                  Volkslaan, 302 te 8930 Menen

                  marleenderuytere@hotmail.com

                  0493/19.89.31