Sponsoring Actie koekjesverkoop (2018/2019)

 

ACTIE 1:

KOEKJESVERKOOP BLAD 1

Vier Ieperse leerlingen uit het zesde jaar gezondheids- en welzijnswetenschappen van het Immaculata uit Ieper verdiepten zich voor hun eindwerk in de ziekte multiple sclerose. Ze bezochten hiervoor onlangs het MS huis. Ze namen ook reeds deel aan een hobbynamiddag en kwamen ook eens langs op de Kerstmarkt.

Ze waren zo onder de indruk dat ze meteen besloten een koekjesverkoop te organiseren ten voordele van het MS Huis onder het mom van hun doe-activiteit. Ze verkochten koekjes en koffie via Facebook maar ook op de zaterdagmarkt in Ieper. Ze schonken uiteindelijk € 1160,80 aan het MS Huis. Voor Marleen Deruytere en haar team een geschenk uit de hemel, een bedrag waarmee het MS Huis heel wat kan aanvangen. Het MS Huis Menen – Samen voor MS – kan immers geen beroep doen op overheidssteun. Gelukkig krijgen Marleen en haar team ook heel wat hulp van vrijwilligers om geld in te zamelen via een ontbijt of andere actie. En soms komt steun uit onverwachte hoek. 

In naam van alle patiënten en sympathisanten bedanken we Maud, Jolien, Sharina en Daphné voor dit mooie initiatief en wensen hen veel succes met hun eindwerk.

ACTIE 2:

Bedelbrief – kopie

Een aantal leerlingen/oud-leerlingen van De Basisschool De Fontein Passendale kregen ook een fantastisch idee. Ze spraken af om zowaar een eigen warmste week te organiseren…  Ze sloegen de handen in elkaar en bakten samen 1800 koekjes. Deze verkopen ze aan slechts 2,5 € per zakje van ongeveer 6 stuks. Dit doen ze ook ten voordele van onze vzw MS Huis Menen – Samen voor MS.  Deze boodschap werd verspreid via Facebook. Ze staan ook op de Kerstmarkt van de school en doen aan deur-aan-deur verkoop.

Via deze weg ook een grote dank aan Jolien, Fran, Floor, Michelle, Gaelle, Rube, Jolien, Geraldine, Wies, Noa en ook de vrijwillige handen van Heaven en Chelsea. 

Men zegge het voort!

De verkoop bracht 750 € op. Marleen kreeg de cheque overhandigd op zaterdag 9 februari 2019. Hieronder vindt u hiervan een foto.