Sponsoring De Warmste Week (2017)

Vrijdag 29 december 2017

Elk jaar organiseert Studio Brussel in december ‘de warmste week’ / ‘Music for life’. Herinner je je nog het initiatief van Ella in 2017? Ella is de dochter van een MS-patiënte en bakte toen massa’s wafeltjes. Om je geheugen op te frissen laat ik jullie graag nog even meekijken naar onderstaand fragment.

Vergeet alvast niet door te scrollen na dit fragment.

 

“Ella en Kenza bakken wafels voor MS-Huis Menen”

Ella Dethune en Kenza Ferla bakten gedurende weken wafels voor het goede doel. Het resultaat van hun bakactiviteiten, 500 wafels, bracht 311 € op. Een bedrag dat bijzonder welkom is in het MS-Huis Menen dat patiënten met MS samen brengt.

Gedurende weken bakten Ella uit Wervik en Kenza uit Ieper wafels ten voordele van het MS Huis. Hun actie kaderde in De Warmste Week van Studio Brussel. Coördinator Marleen Deruytere was verrast met het initiatief.

De keuze voor het MS-Huis is geen toeval, De mama van Ella heeft MS. “Mijn mama is een regelmatige bezoeker van het MS-Huis Menen,” legt Ella uit. “We merken dat de bezoeken aan het huis en de ontmoetingen die ze er heeft met andere patiënten haar veel voldoening schenken. Daarom vroegen we aan Marleen of ze de vzw wilde registreren als goede doel op de site van Studio Brussel.”

Zo trokken Ella en Kenza  na schooltijd en op zaterdag hun schort aan, maakten ze deeg en bakten ze wafels. De verkoop verliep vooral via Facebook en via vrienden. “We verkochten 60 pakketten wafels waar telkens 8 stuks inzaten, in totaal dus bijna 500 wafels”, zegt Ella. Dit was goed voor 311 €”.

“En daar kunnen we heel wat mee”, pikt Marleen Deruytere in. “We organiseren het hele jaar door activiteiten voor onze patiënten, we zijn ook altijd op zoek naar een andere invalshoek. Zo plannen we binnenkort een activiteit waar we extra aandacht schenken aan de partners van onze patiënten. Vele van hen vragen hoe ze met de ziekte om kunnen gaan. Wellicht organiseren we voor hen een groepsgesprek met een psycholoog, terwijl de patiënten deelnemen aan een andere activiteit.” (Stefaan Lernout)  

________________________________________________________________________________________

Dit jaar organiseert Lisa Verbeke haar eigen warmste week voor onze VZW MS-Huis Menen. Ze is gestart met het verkopen van snoepzakjes. Via o.a. Facebook is haar actie reeds bekendgemaakt. Hieronder vinden jullie een affiche terug. Ze hoopt heel wat van deze snoepzakjes te verkopen want alle gelden gaan integraal naar het MS-Huis Menen. Wie snoepzakjes wenst aan te kopen, neemt hiervoor contact op met Lisa. Haar mailadres is lisaverbeke@telenet.be   Je krijgt van haar zeker een mailtje omtrent verdere afspraken rond levering en zo meer. Lisa zal ook proberen aanwezig te zijn op onze volgende activiteiten: Creanamiddag, Kerstartikelenverkoop WZC Ter Beke en het Kerstfeest ‘special’. ‘DOEN’ zouden we zeggen én aan Lisa nu al een gemeende ‘dank je wel’ voor de geleverde inspanning.

Dankzij Lisa werd méér dan € 1800 verzameld. Lisa, van harte bedankt!!!

 

Stefaan Acke