Pers 2019

JANUARI 2019 – Krant van West-Vlaanderen

Veel belangstelling voor ontbijt MS-Huis Menen

Jaarlijks organiseert het MS-Huis Menen, sinds vorig jaar noemen ze zich “vzw MS-Huis Menen – Samen voor MS” een ontbijt. Marleen Deruytere en de vrijwilligers van de vzw zetten verschillende malen per jaar hun deuren open voor MS-patiënten en hun omgeving, met succes. Steeds meer patiënten en partners vinden de weg naar Menen, ook voor het ontbijt waarvoor 165 bezoekers en sympathisanten opdaagden. Dat is een groot gezelschap zodat de organisatie zich verplicht zag uit te wijken naar de ontvangstruimte van reisbureau Herman & Vandamme. 

———————————————————————————————————————————————————————

MS BUDDY CHALLENGE

Het MS huis Menen viert dit jaar zijn tienjarig bestaan met zelfstandig statuut en de MS Buddy Challenge. Over de MS Buddy Challenge vind je meer informatie elders op deze site. 

Klik op onderstaande link om meer info te ontdekken: ga naar 1 en vervolgens 2 en 3.

HLN 2019.01.25 1

HLN 2019.01.25 2

HLN 2019.01.25 3

________________________________________________________________________________________________

Artikel 1

JCI neemt MS-patiënten mee op reis naar Frankrijk. “Ze denken het hele jaar aan hun ziekte, nu hoeft dit even niet”!

2019.04.25 MS Buddy Challenge – Het Nieuwsblad

 

Artikel 2

MS-patiënten en JCI-leden vertrekken samen op reis.

2019.04.26 MS Buddy Challenge – Weekbode

 

Artikel 3 – Het Laatste Nieuw 29/04/2019

Op maandag – de reis was nog in volle gang – verscheen in Het Laatste Nieuws wederom een artikel omtrent de MS Buddy Challenge. Door het blad te roteren slaagt u er zeker in dit artikel na te lezen.

WEVELGEM/MENEN/PASSENDALE

Veertien MS-patiënten zijn zaterdag voor een vijfdaagse busreis naar Bourgondië in Frankrijk. Het initiatief kwam van JCI (organisatie van jonge ondernemers) die de reis mogelijk maakte met het MS-Huis Menen.

“Elk jaar proberen we met JCI iets zots te doen”, zegt Steven Dekyvere. “Zo bouwden we al eens een pop-upbar in een autogarage. Deze keer wilden we een MS Buddy Challenge organiseren waarbij we als buddy MS-patiënten bijstaan, zodat ze ook eens op reis kunnen gaan. Een grotere uitdaging dan eerst gedacht en dus klopten we aan bij Marleen Deruytere van het MS-Huis in Menen, die zelf ook al 25 jaar MS-patiënte is.”

Kinesisten “Het grootste obstakel voor MS-patiënten om op reis te gaan is dat er ter plaatse niet genoeg verzorging is”, zegt Marleen. Dat heeft JCI opgelost door vier kinesisten, vijf verpleegkundigen en één neuroloog mee te nemen. Zaterdag om 7 uur verzamelde iedereen aan de gebouwen van reisorganisatie Herman & Vandamme in Menen. “Het is een mooi initiatief en ik ben blij dat ik mee kan”, zegt Pascal Vandevoorde (42) uit Passendale. “Ik ben wel al vaker op reis geweest, in tegenstelling tot sommige andere mensen hier. Het is wel fijn dat je op deze reis bijna iedereen kent.” De reizigers betalen een kleine vergoeding om mee te gaan, maar JCI organiseerde ook een Comedy Night en een quiz om geld in te zamelen. De MS-patiënten komen volgende week woensdag terug. (AHK/CMW)

________________________________________________________________________________________________

JUNI 2019

Een goede maand na de MS Buddy Challenge kregen we telefoon van ‘Visie’ – nationaal met de vraag een bijdrage te leveren voor hun blad waarin het vooral gaat om ‘hoe (zieke) mensen in staat zijn om op sommige momenten toch hun grenzen te verleggen’. Op éen of andere manier waren ze aan de weet gekomen dat het MS Huis Menen net terug was van een vijfdaags verblijf in Bourgondië; een plaats waar ook menig onder ons zijn grenzen heeft verlegd.

2019.06.14 Visie nationaal 

Stefaan Acke