Sponsoring privé-initiatieven Sleutelhangers / Geurkaarsen (2021) / ’t Lusterke Wervik / Martine M.

 

 

 

 

 

 

 

 

Door corona staat bij heel wat kleine VZW’s het water aan de lippen. Zo ook voor de VZW MS Huis Menen – Samen voor MS. Daar moeten wij iets aan doen  vond MS-patiënt Marnix Vanpraet. Samen met zijn echtgenote Kathy Ghesquière maakten ze eigenhandig sleutelhangers. Hiervan zie je er enkele op de foto’s hierboven. 

Moeder Nadia Gryson werd de straat opgestuurd om deze sleutelhangers aan de man te brengen. Stefaan Acke en Mieke Detremmerie namen ook voor een stuk deel aan deze verkoop. Een 150-tal sleutelhangers werd verkocht en dat bracht niet minder dan 665 € op. Marnix en familie waren dan ook bijzonder fier een cheque van 665 € te kunnen overhandigen aan Marleen Deruytere, coördinator van het MS Huis.

   

Familie Vanpraet – Ghesquière

________________________________________________________________________________________________

De verkoop van geurkaarsen (verkocht aan € 2,5 per stuk) bracht dan weer € 287 op.

   

________________________________________________________________________________________________

WERVIK – In café ’t Lusterke in de Molenstraat in Wervik vond de prijsuitreiking plaats van het raden naar het aantal kerstballen op het terras. Het waren er uiteindelijk 1282. Uitbater Antony Verschaeve lanceerde in Krant van West-Vlaanderen een oproep om zoveel mogelijk kerstballen te verzamelen. Heel wat mensen kwamen er zomaar brengen. (…) “Er werd in het totaal 204 keer geraden naar het juiste aantal”, vertelt Antony Verschaeve. “De opbrengst daarvan heb ik verdubbeld en afgerond naar 250 €. Ik koos voor het MS-Huis Menen. Dat is in onze stad minder gekend dan bijvoorbeeld de vzw O2, de Fakkel, het Minnehuis of de vzw Love in Action. Ik vernam dat er in onze stad een tiental MS-patiënten wonen die verbonden zijn aan het MS-Huis.” (…) De totale opbrengst van deze actie was iets meer dan € 300. Een welgemeende dank ook aan De Heer Luc Maddens die het MS-Huis aanprees.

’t Lusterke Wervik                

________________________________________________________________________________________________

Ook van Mevrouw Martine M., een trouwe bezoeker van het MS-Huis kregen we een heel mooi bedrag van € 400, waarvoor een grote dank je wel.