Sponsoring Willy Naessens – sponsoring UFB (2017)

Willy Naessens houdt toespraak voor jonge ondernemers.

MENEN – Onlangs was ondernemer Willy Naessens te gast bij Herman & Vandamme Menen. Hij gaf een toespraak voor de leden van JCI Menen-Wevelgem en vzw Lidwina / afdeling MS Huis Menen. Tijdens dit bezoek werd een gift van 500 euro geschonken aan het MS Huis Menen. 

  

________________________________________________________________________________________________

Juni 2017

MS Huis Menen krijgt 6000 € aan materiaal van het United Fund for Belgium.

Het MS Huis in Menen ontving een cheque van 6000 € van UFB, een vzw die hulp biedt aan mensen in nood. Jacques Leire uit Wervik, verantwoordelijke voor UFB in West-Vlaanderen mocht de cheque overhandigen aan Marleen Deruytere, verantwoordelijke van het MS Huis. “Onze vereniging bestaat al enkele jaren, maar nu we wat professioneler te werk gaan, moet er heel wat materiaal aangekocht worden. Dankzij de cheque kunnen we banners en vlaggen laten maken, een laptop, printer, projector en hifi-installatie aankopen. We kopen ook een microgolfoven, een kast en enkele rolstoelen die handig zijn bij uitstappen”, aldus Marleen Deruytere.

In de Krant van West-Vlaanderen editie Menen verscheen volgend artikel:

UFB schenkt MS-Huis 6000 euro

Jacques Leire van United Fund for Belgium overhandigde Marleen Deruytere van het MS-Huis in Menen een cheque ter waarde van 6000 euro. Met deze schenking kan het MS-Huis in de Rijselstraat haar werking verder uitbouwen.

De West-Vlaamse afgevaardigde van United Fund for Belgium, Jacques Leire, legt uit wat het doel is van deze schenking: “Met UFB bieden we hulp aan mensen in nood door het financieren van projecten van charitatieve verenigingen in België. We steunen enkel projecten, de kosten die we terugbetalen moeten bewezen worden. Wie in aanmerking wil komen, stuurt een dossier in dat door onze beheerraad wordt beoordeeld. De organisatie ‘Lidwina voor MS’ beantwoordt perfect aan onze vooropgestelde criteria. Het is een vereniging die MS-patiënten helpt om hun leven wat aangenamer te maken. Bovendien wordt de organisatie volledig gedragen door vrijwilligers.”

Professionalisering Het MS-Huis in Menen diende een dossier in en mocht 6000 euro ontvangen van UFB dat ieder jaar zo’n honderd projecten steunt. UFB kan deze financiële bijdragen uitkeren dankzij de vrijgevigheid van in België gevestigde bedrijven en hun personeel. 

“Deze schenking is meer dan welkom”, reageert Marleen Deruytere van het MS-Huis. “Met het geld kochten we banners en vlaggen aan, IT-materiaal, een muziekinstallatie, een projector, een kast voor het uitstallen van folders en rolwagens die we gebruiken voor uitstappen met de MS-patiënten. Dankzij deze steun kunnen we het MS-Huis op professionele wijze verder uitbouwen.” (SLW)